mailinsms

In English

Mi is ez?

Ez egy e-mailt SMS-sé konvertáló és SMS küldő program.

Természetesen csak akkor, amennyiben van egy SMS kapu, ami továbbítja SMS-ben az üzenetet.

Mailinsms NEM tud SMS-t közvetlenül küldeni. Ez a szolgáltatód feladata. Az SMS küldésére az SMS kapuk használhatók. Ezekre általában e-mailt lehet küldeni és annak valamelyik részét elküldik SMS-ben.
Ez a verzió csak a T-Mobile-t (Magyaroszág) támogatja. Ha szeretnél kísérletezni (még) nem támogatott szolgáltatókhoz, van rá lehetőséged a //EMAIL:SENDER//, //EMAIL:SUBJECT// és a //EMAIL:BODY// belső SMS küldő szkriptekkel. Ha szeretnél belső támogatást egy új SMS kapuhoz, vedd fel velem a kapcsolatot!
A //EMAIL:WESTEL// szkripttel kapcsolatos információkért olvasd el a WESTEL szöveges fájlt!
Megjegyzés: a Westel 2004. június 1-én megváltoztatta a nevét T-Mobile-ra. A dokumentációban és a programban több helyütt megtartottam a régi nevet (így a //EMAIL:WESTEL// szkript nevét is).

Általánosságban, ha több segítségre van szükséged, nézd meg a jól kommentezett konfigurációs fájlt.

Csak a saját felelőségedre használd. Ha túl sok SMS-t kapsz, hívd fel a szolgáltatód központját.

Amit nyújt

Az öt szempontom a mailinsms-em fejlesztése során: legyen rugalmas, stabil, kicsi, gyors és nyújtson védelmet a „gonosz emberek” ellen.

A mailinsms nem támogatja a base64 és a uucode kódolásokat, mivel ezeket csak néhány levelezőprogram használja szövegek kódolására. A mailinsms a levelet sorról sorra dolgozza fel, úgy, hogy az előző sort nem tárolja el. Ebből következik, hogy ezen feldolgozási módszer alapján soha nem is fogja a MIME 1.0-t teljes egészében támogatni.

A program Linux operációs rendszerre készült, azaz nem fut Windows alatt.
A beérkező leveleidet elküldi több SMS-ben, amennyiben van egy e-mail címed, amire érkező levelekről kapsz értesítést SMS-ben. Így értesítést kapsz minden e-mail érkezéséről, sőt azok tartalmának egy részét is megkapod SMS-ben (a program segítségével).

Westelnél ez ingyenes azoknak, akik 2003 május 1. előtt kötötték meg a szerződést, ezt támogatja a mailinsms. Sajnos akik ez után kötik, azoknak nincs belső támogatás, ráadásul kb. 250 Ft/hó plusz 15Ft/SMS (legalábbis én úgy vettem ki...)!
Pannon GSM-nél, kb. 375 Ft/hó, egyelőre még nincs támogatás.
Vodafonnál is van ilyen újabban, nem tudom, mennyibe kerül, nincs támogatás hozzá.
Vannak alternatív megoldások is, mindhárom szolgáltató ügyfeleinek, pl. a www.ronormanet.hu segítségével (nincs még hozzá támogatás).

Letöltés

Figyelem: a jelenlegi verzió nem frissíti a 0.6.2-nél régebbi verziójú mailinsms-eket. Ehhez telepítsd először a mailinsms 0.6.2-t!
A jelenlegi legújabb verzió letölthető itt (angol és magyar nyelvû dokumentáció):
mailinsms-1.0.2.tar.gz
Kiadva: 2004.06.23.
Hozzávaló cuccok:
viccek

A mailinsms project elnyerte az első helyet a magyarországi XX. Országos Számítógépes Programtermék Pályázaton (Garay-verseny), az Internet kategóriában, 2003-ban.

Szerző: Németh Zsolt Balázs  felhasználónév: nzsb, domain: transistor pont hu

Érvényes XHTML 1.0! Érvényes CSS! A dupla A-s szint betartásának magyarázata Akadálymentesített oldal Az oldal a vim editorban készült Sourceforge